30 september 2016 Waarom je het gevoel hebt dat je meer vrienden nodig hebt

Waarom je het gevoel hebt dat je meer vrienden nodig hebt

Heb je het gevoel dat je constant op zoek bent naar nieuwe vrienden? Of om specifieker te zijn, dat je nood hebt aan meer vrienden. Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je waarschijnlijk wel genoeg vrienden hebt momenteel, maar dat je het gevoel hebt dat je er meer nodig hebt.

Je voelt je niet op je gemak wanneer je alleen bent

Ongeacht hoeveel vrienden je hebt, ben je gedoemd om met momenten tijd alleen te moeten doorbrengen. Als je daar niet mee kan omgaan, dan is het verleidelijk om te gaan denken dat meer vrienden hebben het antwoord is. Maar het is goed om bij jezelf af te toetsen als je emotioneel dan echt niet alleen kan zijn. Als dat het geval is, dan zal het probleem niet opgelost raken door buitenstaande bronnen (zoals vrienden) omdat het probleem diep geworteld zit in jouw eigen gevoelens.

De manier om hiermee om te gaan is door uit te dokteren waarom jij jou niet goed voelt bij het alleen zijn. Eens je dit doet, zul je de tijd die je met jouw vrienden doorbrengt meer kunnen appreciëren. Je zult dan ook niet hopeloos overkomen wanneer je nieuwe mensen leert kennen, en je zult ook in staat zijn om betere keuzes te maken wanneer je nieuwe mensen leert kennen.

Je denkt dat iedereen meer vrienden heeft dan jou

Social media kan echt ons beeld over vriendschap verwringen. Breng een paar minuten door op Facebook en je zult snel het gevoel krijgen dat iedereen een veel voller sociaal leven heeft dan jou. Maar in de realiteit heb je hoogstwaarschijnlijk evenveel vrienden als de rest.

Er schuilt ook gevaar in het vergelijken van jouw leven met die van iemand anders, omdat je nooit de waarheid zult weten over wat er echt gebeurt in iemand ander ’s leven. Het is niet omdat je bepaalde zaken ziet verschijnen op facebook en instagram  dat iemand anders zijn leven emotioneel rijker is dan de jouwe.

Je lost conflicten met vrienden niet op

Vriendschappen gaan soms goed en soms wat minder. En als je wegloopt van mensen wanneer het wat minder gaat, kan je het gevoel krijgen dat je sneller vrienden verliest dan dat je er maakt. Heel vaak hebben mensen misverstanden met mensen, gaan die vriend in kwestie als “toxisch” beschouwen (wat nooit een goed idee is), en gaan dan overgaan naar iemand anders.

Als je weliswaar geen conflicten tracht op te lossen, zullen al jouw vriendschappen oppervlakkig zijn. Je zult weglopen van elke vriendschap vanaf het moment dat er een misverstand is en je zult dus ook nooit die diepe band ervaren waar je naar hunkert. De beste manier om geen eenzaamheid te voelen is door een echte connectie te voelen. En soms gebeurt dit enkel wanneer je door een minder momentje gaat met een andere persoon.

Je kan maar een bepaald aantal vrienden aan

Er bestaat een bekende theorie, die het Dunbar nummer noemt, die zegt dat men niet meer dan 150 vrienden aankan. Dit omhelst dan ook kennissen en vrienden op Facebook. Het onderzoek achter dit nummer is veel belangrijker dan het uiteindelijk nummer dat daaruit kwam. Het uitgangspunt van dit onderzoek zegt dat je emotioneel maar met een bepaald aantal mensen kan omgaan op een bepaald moment. Wanneer je meer dan dit aantal bereikt verlies je alle connecties met mensen. En echte vriendschap ontstaat niet vooraleer er een echte connectie ontstaat bij mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *