2 oktober 2016 wat is Tachycardie symptomen remedies

Tachycardie: wat is het, symptomen en remedies

Tachycardie, of hartkloppingen, is een aandoening die gedefinieerd wordt door een verhoogde hartslag. Hoewel dit volledig normaal kan zijn en gezond in bepaalde omstandigheden, kan het ook een indicatie zijn dat er iets niet juist is. Daarom is het belangrijk om de symptomen te kennen en de potentiële huismiddelen bij tachycardie, aangezien het heel wat belasting brengt aan het hart en het jou kan blootstellen aan andere gevaarlijke aandoeningen van het cardiovasculair systeem.

Wat is tachycardie?

Iedereen heeft een normale hartslag, ook bekend als jouw hartslag bij rust. Bij de meeste volwassenen en jongeren boven de 15 jaar, zal een normale hartslag bij rust tussen de 60 à 80 slagen per minuut zijn. Alles wat hoger is dan dit wordt beschouwd als tachycardie. Wanneer je sport of een andere belastende oefening doet, zal jouw hartslag van nature uit stijgen. Het is een gezonde en normale deel van jouw algemene gezondheid. Niettemin, als je een verhoogde hartslag hebt zonder enige inspanning geleverd te hebben, kan het wijzen op een storing in jouw hart.

Oorzaken van tachycardie

Tachycardie kan door heel wat verschillende zaken veroorzaakt worden. Veel te veel om allemaal op te noemen. Maar een aantal van de meest voorkomende oorzaken van tachycardie zijn het gebruik van amfetamines, cocaïne, koorts, angststoornissen, hyperthyreoïdie, angst, sporten, nicotine en een hoge bloeddruk. Heel wat van deze aandoeningen veroorzaken tachycardie. Tachycardie is voor artsen vaak een signaal dat er een andere medisch probleem is. Er zijn verschillende natuurlijke en kruiden remedies voor wie aan tachycardie lijdt. Niettemin is het nog steeds heel belangrijk om medisch advies in te winnen bij een professional wanneer jouw hartslag ongewoon hoog blijft.

De symptomen van tachycardie zijn best simpel, gezien de redelijk simpele natuur van deze aandoening. Wanneer jouw hartslag hoog is, kan je jezelf duizelig voelen, kortademig, borstpijn ervaren, hartkloppingen en je kan zelf de neiging hebben om flauw te vallen. Praat over abnormale cardiovasculaire activiteiten met jouw arts. Het kan op heel wat zaken wijzen, zoals een ontluikende hartinfarct of beroerte.

Remedies voor tachycardie

Kalium

Wanneer jouw hartslag raast zonder enige aanleiding, dan is het een indicatie dat jouw bloeddruk niet meer onder controle is. Jouw hart is dan onnatuurlijk hard aan het pompen om het noodzakelijke bloed overal in jouw lichaam te krijgen. Kalium staat bekend als vaatverwijderaar die kan helpen om de bloeddruk te verlagen en tachycardie te vermijden. Dit komt omdat het de spanning op de aders en bloedvaten verlaagt.

Vezels

Een van de grootste bijdragers aan aderverkalking en hoge bloeddruk is plaque, die zich na verloop van tijd opstapelt en die tachycardie veroorzaakt. Voedingsvezels zijn niet enkel goed voor de vertering, maar het schraapt ook alle plaque in het cardiovasculair systeem. Dit helpt om het bloed vlotter door de aderen te laten circuleren. Hierdoor kan de hartslag weer naar een normaal niveau keren bij rust.

Meditatie

Heel wat studies hebben aangetoond dat wie regelmatig mediteert een lagere stressniveau heeft. Stress is een grote bijdrager aan tachycardie. Angst veroorzaakt de vrijlating van adrenaline. Adrenaline zorgt ervoor dat jouw lichaam zich in een staat van paraatheid stelt. De vecht of vlucht-reactie is goed in situaties waar het noodzakelijk is, maar als chronische ingesteldheid, kan het een serieuze impacht hebben op de gezondheid van jouw hart. Elimineer dus stress in jouw leven waar je kan. Zo zal je er ook voor zorgen dat je tachycardie uit jouw leven elimineert.

Cayennepoeder

Hoewel je zou kunnen denken dat iets gekruid zoals cayennepoeder er enkel voor zal zorgen dat jouw hart nog sneller zal slaan, is het omgekeerde waar. Het actieve ingrediënt in cayennepeper, capsaïcine, vermindert de ontstekingen in het lichaam en werkt als antioxidant. Het kan dus heel voordelig zijn voor de gezondheid van jouw hart. Het staat ook bekend als zeer effectieve remedie voor tachycardie.

Vermijd stimulerende middelen

Het probleem aan de menselijke natuur is dat we onze gebreken hebben, en we hebben de neiging om aan bepaalde zaken verslaafd te raken. Stimulansen zoals cafeïne en nicotine zijn twee van de meest voorkomende boosdoeners. Aangezien de basisfunctie van deze is om ons te voorzien van energie, kan het de natuurlijke cyclus van onze lichamen en basisniveaus verstoren. Dit kan tot gevolg hebben dat je tachycardie ontwikkelt. Schakel over naar thee en verminder de hoeveelheid sigaretten die je rookt. Dat zal de kansen op tachycardie al serieus inperken.

Kokoswater

Eén van de meest indrukwekkende voordelen van kokoswater is zijn vermogen om de elektrolyten in ons lichaam in balans te brengen. Bijgevolg regulert het ook de vloeistofbalans in ons lichaam en de bloeddruk. Kokoswater is gemakkelijk verkrijgbaar in de warenhuizen. Kokoswater zal jouw kansen op tachycardie aanzienlijk verminderen.

Sporten

Hoewel het zeer tegenstrijdig kan lijken, sporten is een geweldige manier om jouw lichaam te trainen om zijn hartslag in rust te vinden en daar te blijven. Door jouw lichaam een uitlaatklep te geven voor zijn stresshormonen en overtollige energie, zal de kansen op een hoge hartslag zonder reden verminderen. Sporten helpt ook om het metabolisme te optimaliseren. Hierdoor blijft jouw hart gezond en jouw hartslag normaal.

Valeriaanwortel

Valeriaan staat bekend als kalmerend middel. Valeriaanwortel daarentegen wordt reeds eeuwen gebruikt als slaapmiddel, ontstresser, anti-inflammatoir middel en natuurlijke pijnstiller. Wanneer het aankomt op tachycardie, is het zeer bruikbaar. Het zorgt ervoor dat het lichaam en geest zich ontspant. Beide kunnen namelijk bijdragen aan de symptomen van tachycardie.

Opgelet!

Zoals we helemaal in het begin van dit artikel hebben aangehaald, tachycardie is een ernstige aandoening die een serieuze impact heeft op het lichaam. Als je hiervan chronische symptomen ondervindt, ga naar een dokter. Tachycardie kan een voorloper zijn van heel wat ernstige medische aandoeningen. Deze huismiddelen die we hier vermelden mogen dus enkel overwogen worden eens je zeker bent dat je niet in gevaar verkeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *