6 augustus 2016 huismiddel tegen schimmelinfectie

Schimmelinfecties: symptomen en natuurlijke oplossingen

Schimmelinfecties zijn zeer onaangename infecties die de vrouwelijke voortplantingsorganen beïnvloeden. Gelukkig zijn er een behoorlijk aantal natuurlijke remedies om de symptomen van schimmelinfecties te verlichten. Deze zijn onder andere yoghurt, veenbessen, appelcider azijn, knoflook, tea tree olie, kokosnootolie en boorzuur. Een katoenen onderbroek dragen kan ook bijdragen aan het snel oplossen van schimmelinfecties.

Wat is een schimmelinfectie?

Een schimmelinfectie is wetenschappelijk ook bekend als vaginal candidiasis. Vaginale schimmelinfecties komen vaak voor en zijn heel onplezierige infecties die de vagina en de weefsels errond beïnvloeden. Deze aandoening wordt vaak gekenmerkt door een jeukerig gevoel en vaginale ontlading. Een schimmelinfectie wordt niet beschouwd als een seksueel overdraagbare aandoening. Maar het kan wel verspreid worden via orale of genitale contact met de vagina. Dat is dan ook de reden waarom maar liefst 75% van de vrouwen op een bepaald punt in hun leven in aanraking zullen komen met deze aandoening. De symptomen van een schimmelinfectie kunnen verschillen. Deze zijn vaak jeuk, roodheid, vaginale zwellingen en irritatie, dikke witte afscheiding uit de vagina en een brandend gevoel wanneer je plast. Meer ernstige symptomen zijn het barsten van de huid of overmatige bloedingen. Deze symptomen van een schimmelinfectie zijn weliswaar uitzonderlijk, maar mocht je deze toch ervaren ga dan snel naar een dokter.

Er zijn heel wat geneesmiddelen die snel een schimmelinfectie kunnen behandelen. Toch zijn er heel wat vrouwen die liever een natuurlijke remedie innemen. Deze zijn ook gemakkelijk te verkrijgen en hebben reeds aangetoond dat ze zeer effectief kunnen zijn. De meeste schimmelinfecties zijn redelijk mild en gemakkelijk op te lossen. Maar als je last hebt van chronische schimmelinfecties, als het jouw eerste schimmelinfectie is, als je zwanger bent of diabetes hebt, dan zou je naar jouw arts moeten gaan.

Oorzaken van schimmelinfecties

Er bestaat een normale mengeling van schimmels en bacteriën in de vagina van een vrouw. De balans tussen beide is van extreem belang. Wanneer de schimmels de overhand beginnen te nemen, dan wordt dit beschouwd als een schimmelinfectie. De bacteriën in de vagina produceren zuren die de groei van schimmel binnen de perken houdt. Maar wanneer deze balans wijzigt kan het zorgen voor een brandend en irriterend gevoel van een schimmelinfectie. Deze oncontroleerbare groei van schimmel kan veroorzaakt worden door een aantal factoren, waaronder seksuele activiteiten, diabetes, een slecht functionerend immuunsysteem, bepaalde antibiotica en medicatie en orale anticonceptiva. Op dat moment wordt de Candida Albicans Fungus oncontroleerbaar. Dat is het moment waarop medicatie of natuurlijke remedies aangeraden worden.

Huismiddel tegen schimmelinfecties

Veenbessensap

De meest populaire en vaak voorgeschreven remedie voor een schimmelinfectie is veenbessensap. Ook bij andere vaginale aandoeningen of infecties durft men dit wel eens voorschrijven. Deze simpele bes bevat heel wat antifungale en antibacteriële deeltjes die de balans van de schimmels en bacteriën in de vagina kunnen herstellen. Ook andere infecties kunnen met deze bes snel opgelost worden. 2 à 3 glazen veenbessensap drinken per dag, of een geconcentreerde versie ervan aankopen, is een goede behandeling van een schimmelinfectie.

Appelcider azijn

Dit vertrouwde remedie bevat verschillende antifungale eigenschappen die korte metten zal maken met een schimmelinfectie. Appelcider azijn is bovendien gemakkelijk verkrijgbaar wereldwijd. Je kan appelcider azijn vermengen met water en 1 à 2 keer per dag drinken. Of voeg een scheut appelcider azijn toe aan jouw badwater en week erin. Op deze wijze zullen de antifungale deeltjes hun werk doen en zal je weer snel de oude zijn.

Knoflook

Deze vaak voorkomende kruid bevat antioxidanten, antifungale en antibacteriële deeltjes die heel snel de Candida Albicans Fungus kunnen neutraliseren. Er zijn heel wat manieren om look te consumeren als remedie tegen een schimmelinfectie. Je kan knoflookteentjes vermalen tot een pasta en lokaal aanbrengen op de benodigde zones. Je kan het ook gewoon elke dag eten tot de schimmelinfectie verdwenen is.

Kokosnootolie

Kokosnootolie is een krachtige remedie voor schimmelinfecties dankzij de mix van antioxidanten, anti-inflammatoire en antifungale deeltjes die het bevat. Je kan een kleine hoeveelheid kokosnootolie aanbrengen op de geïnfecteerde zones, een paar keer per dag. De infectie zal na een paar dagen uit zichzelf verdwijnen.

Tea Tree olie

Eén van de meest vertrouwde remedies voor schimmel en bacteriële infecties in Australië is het gebruik van Tea Tree olie. Door de jaren heen heeft dit product reeds aangetoond dat het een goede remedie is tegen schimmelinfecties. Dankzij de krachtige natuur van tea tree olie, heb je maar een kleine hoeveelheid nodig. Je hoeft maar een paar druppels op een tampon te doen en in de vagina steken elke dag. Op deze manier zal de schimmelinfectie binnen een week verdwijnen.

Boorzuur

Een minder vaak voorkomende methode om schimmelinfecties te elimineren is boorzuur. Deze heeft zeer sterke en indrukwekkende antifungale en antiseptische eigenschappen die het een populair huismiddel maken voor deze infectie. Zwangere vrouwen zouden dit remedie weliswaar niet mogen gebruiken. Voor andere vrouwen daarentegen kan boorzuur mengen met wat water en het lokaal aanbrengen op de geïnfecteerde zone snel voor een oplossing zorgen.

Yoghurt

Wanneer het aankomt op gezonde bacteriën zijn er maar weinig substanties zo goed als yoghurt. Het zit boordevol probiotica die de mix van schimmel en bacteriën tot een goed balans kunnen brengen. Op deze wijze wordt het teveel aan schimmel in onze vagina snel geneutraliseerd. Je kan ervoor kiezen om yoghurt plaatselijk aan te brengen, maar ook gewoon om yoghurt op te nemen in jouw alledaags dieet.

Katoenen onderbroeken

Schimmels zijn dol op warme en vochtige plaatsen. Onderbroeken dragen die te beklemmend zijn of die van niet-absorberend materiaal gemaakt zijn kunnen ervoor zorgen dat de infectie nog erger wordt. Katoenen onderbroeken is daarom de beste optie als je jouw vagina wilt uitdrogen en wilt voorkomen  dat de infectie erger wordt. Je kan ook vermijden om gewoon een onderbroek te dragen. Dit zal ervoor zorgen dat het milieu waarin de schimmel zich bevindt het moeilijker zal maken voor de schimmel om zich te vermenigvuldigen en te overleven.

Stress verminderen

Elk deel van ons lichaam en geest is met elkaar verbonden. Studies hebben overmatige stress reeds meer dan één keer verbonden met schimmelinfecties. Dit komt door het feit dat chronische stress ons hormonenbalans beïnvloedt. Als je last hebt van chronische schimmelinfecties, probeer dan kalmerende activiteiten uit zoals yoga, acupunctuur of aromatherapie om de stress te verminderen. Het zal ervoor zorgen dat jouw immuunsysteem weer een goede balans vindt in jouw lichaam.

Stoppen met het gebruik van producten voor de vrouwelijke hygiëne

Hoewel heel wat van deze producten goed zijn voor het verbeteren van de geur en hygiëne, kunnen de chemicaliën die erin zitten ervoor zorgen dat de goede bacteriën in onze vagina afsterven. Wat ervoor zorgt dat dit een perfecte omgeving wordt voor schimmelinfecties. Bovendien kunnen deze chemicaliën ook zorgen voor ontstekingen of deze verergeren, waardoor de schimmelinfectie nog pijnlijker en oncomfortabeler wordt.

Opgelet!

Hoewel de meeste schimmelinfecties niet gevaarlijk zijn en met simpele huismiddeltjes opgelost kunnen worden, kunnen chronische schimmelinfecties wijzen op een meer serieuze, onderliggende aandoening. Als je overdreven lang of vaak last hebt van schimmelinfecties. Of ze worden gekenmerkt door een gebarsten huid en bloedingen, dan zou je zo snel mogelijk medische advies moeten inwinnen bij jouw arts of gynaecologe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *