24 juli 2016 niet voorbestemd om te trouwen

8 signalen dat je niet voorbestemd bent om te trouwen

Als je al lange tijd met dezelfde persoon samen bent of, net het omgekeerd, je bent de eeuwige vrijgezel dan heb je waarschijnlijk wel al de vraag gekregen van naaste familie of goede vrienden: wanneer ga je nu eigenlijk trouwen? Maar ongeacht de druk die je hier misschien soms voor ervaart, niet iedereen van een bepaalde leeftijd zou moeten trouwen. Het zou zelfs kunnen dat je reeds zelf tot de vaststelling bent gekomen dat je niet gemaakt bent om te trouwen. En weet je wat? Dat is echt wel ok. Het is net zoals de vraag: “wanneer ga je nu kinderen hebben?” die getrouwde koppels zo vaak krijgen. Iemand anders die zich moeit met jouw levensloop is gewoon fout. Op welk moment in de evolutie van de mens is iemand het noodzakelijk beginnen vinden om zich hierin te gaan moeien? Trouwen is iets groots, en het is jouw beslissing als jij zoiets wilt doen.

Het is belachelijk om te gaan denken dat ongetrouwde vrouwen in de 30 of 40 een verloren zaak zijn. Het idee van trouwen is gewoon niet voor iedereen weggelegd, en dat is volkomen ok. Je hebt geen groots feest nodig en een stuk papier om te bewijzen dat je een stabiele relatie hebt of dat je gelukkig bent met iemand.

Als jouw buikgevoel jou zegt dat trouwen gewoon niets voor jou is, vertrouw daarop. Hier geven we jou 8 signalen die erop wijzen dat je gelukkiger zult zijn alleen of ongetrouwd.

1. Je vindt het moeilijk om compromissen te sluiten

Hoewel dat misschien ietwat negatief kan klinken, hier is niets mis mee. Maar als je gewoon bent van dingen op jouw manier te doen en het idee dat iemand de vaatwas op de verkeerde manier aan het vullen is jou de kast opjaagt, kan je misschien beginnen beseffen dat het idee van met iemand getrouwd te zijn jou vreselijk zal laten voelen. Je hebt een manier van een aantal zaken te doen, en je bent zeer dankbaar om met een partner samen te zijn die het verstaat. Maar als deze partner jouw programma verstoort of die vertelt jou hoe “zijn manier” verreweg beter is dan de jouwe, dan zal het niet lang duren voor er een haar in de boter zit.

2. Relaties lijken meer problemen met zich mee te brengen dan wat ze waard zijn.

Je vindt het wel leuk om in een relatie te zijn, maar je houdt ook van de vrijheid van single zijn. Je hebt niet het gevoel dat je ooit al iemand bent tegengekomen die jou “vervolledigt” of die jou “een beter mens maakt”. Over het algemeen vind je het gewoon fijn om gezelschap te hebben. Misschien heb je nog nooit de emoties ervaren van echte liefde en dat het maximum dat je ooit ervaren hebt met iemand in een relatie een staat van extreme leukheid is. Je hebt jezelf nog nooit in de setting van huisje, tuintje kinderen kunnen plaatsen met iemand met wie je een relatie had.

3. Je hebt niet veel ideeën bij de gedachte van “de perfecte trouwdag”

Ze zeggen wel eens dat meisjes allemaal wel al eens gedroomd hebben van hun perfect huwelijk. Maar eigenlijk heb je er nog nooit eerder echt aan gedacht. Het is geen ultiem doel van jou om gelukkig te worden. In feite maakt het jou zelfs misschien wel een beetje kwaad. Het is een feit dat niet veel vrouwen echt weten wat ze echt willen, maar ze kijken ernaar uit om de dag dat het zover is hier onderzoek naar te doen. Voor jou lijkt dit proces een nachtmerrie. Zelfs gewoon trouwen in het gemeentehuis lijkt al teveel van het goeie.

4. Je hebt wat bindingsangst

Op zich is dat ook niet erg, als je er maar eerlijk in bent. Als je jezelf echt niet kunt inbeelden dat je met één persoon samen bent voor de rest van jouw leven, dan ben je niet voorbestemd om te trouwen. Trouwen is het ultieme teken van binding. Als je weet dat je niet gelukkig zult worden van geloftes af te leggen waar je niet eens in gelooft, dan moet je misschien alternatieven overwegen.

5. Je bent zeer onafhankelijk

Iedereen zou onafhankelijk moeten zijn, maar als je vindt dat je alles goed doet op je eentje, dan zal je het alledaagse leven van trouwen niet echt kunnen appreciëren. In tegendeel, het zou er wel eens voor kunnen zorgen dat je jezelf minder goed voelt. Je hebt geen hulp nodig om jouw rekeningen te betalen, je hebt altijd zelf al jouw financiën kunnen regelen. Je doet het goed op werk en jezelf aan iemand binden geeft jou het gevoel dat je alles kapot maakt wat je reeds opgebouwd hebt.

6. Je kijkt niet naar het huwelijk als een positief iets.

Als je opgegroeid bent met ouders die constant ruzie maken of gescheiden zijn dan zie je misschien niet echt het rooskleurige aan trouwen. Jouw eigen ervaring met jouw familie zal er zeker voor zorgen dat je jouw eigen beeld gemaakt hebt van trouwen. Niet alle huwelijken zijn hetzelfde, en ook al hou jij jezelf voor dat je het anders zult doen dan jouw ouders, kan het hele proces van trouwen toch enige pijn met zich meebrengen.

7. Je hebt geen traditionele levensstijl.

Je gelooft niet echt in liefde, trouwen, kindjes krijgen, … Je hebt er geen probleem mee om op jou eentje een baby te maken, of nooit een kind te hebben. Je leeft jouw leven niet in functie van wat anderen denken, en doet het liefst van alles wat je zelf wilt. Je zou liever een partner hebben op wie je kunt rekenen die niet noodzakelijkerwijze gelooft in sociale normen. En niemand mag jou hierover een slecht gevoel geven.

8. Je bent blij met de zaken zoals ze nu zijn.

Waarom zou je iets veranderen wat goed is? Goldie Hawn (die niet getrouwd is met haar partner) zei ooit eens dat ze elke dag opstaat en zich de vraag stelt: “wil ik met deze man samen zijn? Wil ik in deze relatie zijn? Ben ik bereid om hiervoor iets over te hebben? Hoe kan deze nog verder evolueren en wil ik daar dan ook staan? Geen enkel huwelijk of ceremonie of ring zal voor altijd een antwoord kunnen geven op die vragen.”

Niet trouwen is geen teken dat je niet in staat bent om van iemand te houden. Het betekent gewoon dat jij jouw eigen definitie hebt van wat liefde en gezelschap is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *