14 februari 2017 8 moderne datingregels die elke single zou moeten volgen

8 moderne datingregels die elke single zou moeten volgen

De nieuwe datingregels voor de hedendaagse moderne single man of vrouw.

Door de evoluties van de voorbije jaren en de technologische vooruitgang zijn ook de datingregels en gewoonten veranderd. Maar hoewel het nieuw speelveld een beetje onbekend terrein geworden is, zijn er bepaalde traditionele do’s en dont’s die nog steeds van toepassing zijn.Het is weliswaar wel goed om te weten dat de datingregels gewijzigd zijn, en welke gewijzigd zijn. Het dategedrag is drastisch anders afhankelijk van de leeftijd. Jongere singles gaan meer geneigd zijn om hun date op Facebook te “bevrienden”, om via sms te communiceren, en ontwijkend te antwoorden of ze al dan niet zin hebben in een tweede date. Oudere singles zijn voorzichtiger wanneer het aankomt op het digitaal tijdperk.

Dit gezegd zijnde, hier zijn de 8 datinggewoontes (nieuw en oud) dat elke single persoon zou moeten kennen.

Hij vraagt, zij betaalt

De enige traditionele “do” dat nog steeds van toepassing is, is het algemeen geloof dat mannen de eerste stap zouden moeten zetten. Maar wat wel veranderd is, is dat vrouwen meer geneigd zijn om mee te betalen op de eerste date. Dus mannen, wanneer je gaat eten met een vrouw: wees niet op je tenen getrapt als jouw dame mee wilt betalen. Dit hoort bij het nieuwe daten.

15 minuten, meer heb je niet nodig

Meer heb je niet nodig om te weten of jij en jouw date matchen. Heel wat mannen en vrouwen zijn het erover eens dat je na 15 minuten samen met een date al weet of je al dan niet nog eens zou willen afspreken. Ben je bang dat je date het na die periode aftrapt als hij/zij je niet leuk vindt? Geen zorgen, maar 12% van de mensen zou dat effectief ook doen.

Eerlijkheid duurt (nog steeds) het langst

Ben je niet aan het genieten van het samenzijn? Wees er eerlijk over. Het is beter om beleefd te zeggen dat je het niet naar jou zin hebt. Geen enkele partij wint erbij om oneerlijk te zijn. En je weet ook nooit wanneer je die persoon mogelijks nog zal tegenkomen. Onthoud goed: beleefd zijn is belangrijk.

Doe niet alles de eerste date.

Of toch niet na een behoorlijke periode na die eerste date. 80% van de singles vinden dat je geen seks hoort te hebben op een eerste date. Je date dus eventjes laten wachten zorgt ervoor dat je een beetje mysterieus blijft. En als jouw date alles op de eerste avond kan krijgen, dan zijn ze een pak minder gemotiveerd om een tweede date te hebben.Het is ok om je date op te volgen.

Het enige waar je op moet letten is “wanneer”. 48% van de vrouwen doen een “follow-up” van hun date binnen de 24u  na de date. 68% van de mannen houden ervan om het “cool” te spelen en durven die follow-up wel tot drie dagen na de date te laten aanslepen.

Klassieke communicatie blijft de beste.

In ons digitaal tijdperk zijn er honderden manieren om een follow-up te doen van een date: sms, email, messenger, … Maar verbazend genoeg zou 80% van de singles toch liever een gesprek via de telefoon voeren.

Ja, je mag Facebookvrienden worden met jouw date

Het social media dilemma dat alle singles bezig houdt. Wanneer het aankomt op een vrienschapsverzoek sturen naar jouw date zegt 21% van de singles dat het ok is om die meteen toe te voegen. Maar 11% van de mensen vinden dat het maar ok is eens de relatie exclusief is. Deze lage percentages betekenen dat je jouw neiging om vrienden toe te voegen op facebook moet onderdrukken in de beginfase van het daten.

Breng tijd door met jouw vrienden

Soms zijn jouw vrienden niet het beste hulpmiddel bij het daten. Maar 50% van de mannen en 35% van de vrouwen stellen hun date voor aan vrienden binnen de eerste maand van hun datingperiode. Ongeacht de leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *