30 augustus 2016 masturberen wanneer in een relatie

Masturberen mensen in een relatie nog steeds?

Men ziet masturbatie vaak als een eenzame activiteit. Daarnaast staat het vaak symbool voor alleen/single zijn. Daarom is het ook niet verbazend dat we niet veel praten over masturberen in een relatie. Maar masturbatie houdt niet op wanneer een relatie begint. Door te verbergen dat je het doet binnen een relatie kan je zelf een geweldige kans missen om jullie seksuele communicatie te optimaliseren. Ook jullie seksleven kan aanzienlijk verbeteren door hierover te praten.

Masturberen de meeste mensen in een relatie?

Hoewel hier niet ongelooflijk veel onderzoek naar is gedaan, zijn er een aantal studies uitgevoerd geweest in de jaren ’70. In deze studies werd er gepolsd bij koppels naar wat hun masturbatie gebruik/praktijken waren. Dit onderzoek wees uit dat mensen in een relatie niet significant minder masturbeerden dan mensen die niet in een relatie zaten. Niettemin is het een vaak gehoorde mythe dat masturberen een substituut is voor seks met een partner. Men gaat ervan uit dat eens je een partner hebt je geen nood meer hebt aan masturberen. Of we nu eerlijk zijn of niet met onze partner over masturbatie, onderzoek wijst uit dat in feite heel veel mensen verder masturberen eens ze in een relatie zitten. Het blijft een belangrijk deel van ons seksleven vormen.

Waarom verbergen mensen het feit dat ze masturberen in een relatie?

Dezelfde studies wijzen jammer genoeg uit dat de overgrote meerderheid van de mensen niet spreken over hun masturbeergedrag met hun partner. In een kleine studie die werd uitgevoerd bij getrouwde koppels stelde men vast dat minder dan 30% van de koppels hierover spraken terwijl beide partners op regelmatige basis masturbeerden. Maar waarom zou je zoiets verbergen voor iemand van wie men uitgaat dat je er intiem mee kan zijn? Er zijn heel wat redenen waarom mensen dit van hun partner verbergen:

  • denken dat masturbatie een teken is van seksuele ontevredenheid (en bijgevolg een belediging voor jouw partner)
  • geloven dat je maar zoveel seksuele energie hebt en als je het gebruikt om te masturberen er niets meer overblijft voor jouw partner
  • algemene schaamte en schuldgevoel over masturbatie
  • een deel van je seksleven voor jezelf willen houden

Redenen om met je partner over masturbatie te praten in een relatie.

Hoewel er niet echt een goede of foute antwoord bestaat op de vraag als je over masturbatie zou moeten praten met jouw partner, zijn er wel een aantal goede redenen om dat te doen:

  • Masturbatie is een geweldige manier om om te gaan met een verschillende seks drive. Als hier openlijk over gecommuniceerd wordt is het geen substituut meer maar een toevoeging aan het seksleven van jouw partner
  • Masturbatie is een geweldige manier om bij te leren. Je kan heel wat leren van de masturbeer technieken van jouw partner en zijn/haar gewoonten
  • Masturberen is een andere kant van jou. Over masturberen praten in de aanwezigheid van jouw partner kan een sterke manier zijn om een nieuw niveau van intimiteit te delen

Moet ik met mijn partner praten over masturbatie binnen onze relatie?

Op het einde van de rit is dit jouw beslissing en jij moet aanvoelen wat juist is. Je moet niet doen wat je denkt dat er van jou verwacht wordt. Aan de ene kant wordt masturberen universeel niet beschouwd als seks. Aan de andere kant is het de langste seksuele relatie die we ooit zullen hebben. Dat moet dan ook gerespecteerd en geëerd worden.

Hou ook in gedachten dat masturbatie verschillende zaken kunnen betekenen voor jou en jouw partner. Hoewel jij het misschien een geweldig deel van jouw seksleven vindt, kan jouw partner zich hierdoor bedreigd voelen. Dit is natuurlijk geen reden om hier niet over te praten. Maar het is wel iets om in jouw achterhoofd te houden als je een gesprek wilt starten over masturbatie in een relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *