28 december 2015 koolsoepdieet recept ervaring en resultaat

Koolsoepdieet: recept, ervaring en resultaat

Ooit al eens een feest in aantocht gehad en plots beseffen dat je snel een paar kilo’s moet (wilt) vermageren? Ik dus wel, en dan ga je op zoek naar een crashdieet. Er bestaan veel crashdiëten: het ziekenhuisdieet, koolsoepdieet, yoghurtdieet en het sapdieet. Bij het horen van enkel de namen lijkt geen enkel van deze diëten aanlokkelijk (nu ieder woord die op dieet eindigt klinkt sowieso niet echt aanlokkelijk :p). Maar bij het “bestuderen” van deze diëten heb ik dan toch maar gekozen voor het koolsoepdieet.

Het koolsoepdieet duurt welgeteld 7 dagen en toen ik eraan begon werd mij gezegd dat ik heel snel veel gewicht ging verliezen. Aangezien ik geen tijd meer te verliezen had (ik had welgeteld 7 dagen om in mijn jurk te passen) ben ik er meteen in gevlogen. Ze zeggen dat je je daar normaal mentaal op moet voorbereiden, maar op dat moment was het instant-voorbereiding. Dus zo gezegd zo gedaan, koolsoepdieet here I come.

Ingrediënten koolsoepdieet  • 6 uien
  • 2 gepelde tomaten in stukken (ik heb er gekocht die een beetje bijgekruid waren)
  • 1 grote witte kool (hoewel ik denk dat de kleur van de kool er niet echt toedoet, maar bon, een witte dus)
  • 2 groene paprika’s
  • 1 bos soepselder
  • vetarme bouillonblokjes (smaak tuinkruiden)
  • peterselie
  • peper en zout (natuurlijk)

Recept koolsoep voor koolsoepdieet

Gewoon alles in de kookpot smijten en met water overgieten en laten koken tot de groenten gaar zijn (een beetje simplistisch, but it does the trick). En daar heb je het: koolsoep voor 7 dagen pure koolsoepdieet-soep-fun.

Het koolsoepdieet: verloop en ervaring

Ik zal eerst beginnen met het belangrijkste. De koolsoep die je gemaakt hebt mag je elke dag eten zoveel je wilt. En wees gerust, hoewel je er misschien veel zult drinken de eerste dagen: je zult het beu worden. Ik heb al mijn koolsoep niet opgekregen… maar misschien ben ik dat dan wel.

Dag 1: Fruitdag

De eerste dag van het koolsoepdieet mag je alle fruit eten behalve bananen. Wat de soep zelf betreft mag je er zoveel drinken als je wilt. Ik heb persoonlijk behoorlijk wat soep gedronken en alleen fruit bij het ontbijt, middageten en avondeten. Het is niet dat ik er geen zin in had, maar ik was een beetje bang voor de gevolgen van zoveel vezels terwijl ik dat niet echt gewoon ben.

Dag 2: Groentendag

Op dag nummer twee mag je groenten eten tot het je oren uitkomt. Wat ik niet gedaan heb, voor dezelfde reden als bij dag nummer 1. Weer soep soep, soep en ’s avonds komt de hoogtepunt je mag één aardappel eten met boter… Aangezien er niet stond geschreven hoe groot die aardappel moet zijn heb ik maar de allergrootste gepakt die ik gevonden heb (misschien niet de beste ingesteldheid) en gesmolten boter op mijn aardappel. Mmmmmm, gewoon heerlijk. Qua groenten zijn er een paar die wel uitgesloten zijn van het lijstje, nl. gedroogde bonen, mais en erwten.

Dag 3: Fruit, groenten en soep natuurlijk

Dia numero tres! Voor de eerste keer op de weegschaal sinds de start, efkes 3,2 kilo ervan. WOEHOEEEEEEE! Eén kilo en een beetje per dag, keep up the good work! Fruit, groenten en soep à volonté. Ik ga al iets “wilder” met het fruit en de groenten en ik durf het aan om er ook te eten tussen mijn maaltijden door.

Dag 4: BanandagDag nummer 4 starten we uiteraard SUPERGEMOTIVEERD aan het koolsoepdieet en na een klein bezoekje bij mijn weegschaal zie ik dat er 3,8 kilo ervan is en ik voel mij al een heel pak minder opgeblazen. Dag nummer 4 bestaat uit 8 bananen, melk, soep en heel veel water. Toen ik de combinatie bananen en melk zag dacht ik meteen “MILSHAKE” en met mijn trouwe smoothiemaker (die echt wel voor van alles dient) is dat in één twee drie gefikst. Dag nummer 4 is eigenlijk een “recupdag” voor je lichaam. Er zit potassium, koolhydraten en calcium in de bananen waar je lichaam op dat moment naar snakt. Waar je lichaam ook naar snakt is naar calorieën, zo blijkt dag nummer 5…

Dag 5: Mager vlees en tomaten

Bon… dag nummer 5 is niet de allerbeste van heel de week, ik ben namelijk 1,1 kilo verdikt (verdict, ik ben 2,7 kg vermagerd in 4 dagen). Enfin, eens deze bittere pil geslikt beginnen we er weer aan. Rundsvlees, kip of vis is alles wat de klok slaat (en soep… uiteraard soep). Je mag maximaal 500 gram vlees eten vandaag en 6 tomaten. En ook heel veel water. Door het dieet zijn er heel wat zuren opgestapeld in je lichaam en het water helpt het elimineren. Eerlijk gezegd, de soep komt mij mijn oren uit. Maar bon, op 2 dagen van het einde (en 2 liters van het einde) moet een mens toch  nog effe doorbijten.

Dag 6: Rundvlees en groenten

Het einde nadert en ik kan u garanderen, ik ben daar niet rouwig om. Ik ben nu in totaal 3,4 kilo vermagerd dankzij het koolsoepdieet, dus dat is wel positief. Vandaag staat alles in het teken van rundsvlees en groenten (geen aardappels). Echt, zoveel je maar wilt! Dus deze dag overleef ik toch nog redelijk gemakkelijk. En de soep, minstens één keer. Toen ik dat las op de lijst van het dieet verstond ik niet goed dat dat erbij stond “minstens één keer soep”, maar na 6 dagen die soep te hebben gegeten versta ik het plots maar al te goed. Ik eet nooit geen koolsoep meer (tenzij ik nog eens moet crashdiëten).

Dag 7: bruine rijst en groenten

Laatste dag… Bruine rijst, fruitsap (liefst vers geperst en niet bijzoeten) en groenten. En zoals de dag voordien, minstens één keer per dag soep. Deze dag gaat behoorlijk makkelijk, maar ik denk dat het vooral ligt aan het feit dat ik weet dat het de laatste dag is.

Resultaat van het koolsoepdieet

Na de 7 dagen ben ik 4,1 kg kwijt dankzij het koolsoepdieet. Dus ik ben behoorlijk tevreden. Raad ik het koolsoepdieet aan? Ja, misschien en nee. Het hangt er echt wel vanaf wat je wenst te bereiken. Ik heb dit dieet gedaan vlak voor de feestdagen met het oog om in mijn jurk te passen (die ik natuurlijk te klein gekocht had oorspronkelijk omdat ik “toch van plan was om te gaan vermageren”).

Ik ben dus 4,1 kg kwijt maar na een maand heb ik ze dan toch “teruggevonden”. Bon, de feestdagen zullen er wel iets mee te maken gehad hebben, maar ik denk sowieso dat als je het gewicht dat je verloren hebt ook echt niet meer terug wilt je nadien best een tijdje oplet. Het kan misschien een goeie start zijn voor een ander dieet. Dus “ja”, als je tijdelijk gewicht kwijt wilt. “Misschien” in combinatie met een ander dieet met het oog om voorgoed gewicht kwijt te raken en “nee” als dat het enige dieet is dat je van plan bent om te volgen met het oog om voorgoed gewicht kwijt te raken.

Uiteraard heeft het gewicht dat je kwijtraakt ook te maken met je gewicht en metabolisme. Ik ben 1/17 van mijn gewicht kwijt dankzij het koolsoepdieet (kwestie van mijn gewicht niet letterlijk op het internet te moeten smijten 😉 ).

Meer informatie over het koolsoepdieet?

Wenst u meer informatie over het koolsoepdieet? Er bestaat jammer genoeg niet zo heel veel “leesmateriaal” omtrent dit dieet. Ik denk dat het vroeger een populair dieet was en dat dit nu sterk verminderd is. Ik heb er één boek over gevonden bij Bol.com (is dan ook meteen het boek dat ik gekocht heb). Er staat veel informatie over omtrent het dieet zelf, de voor- en nadelen en dingen waarvan je mogelijks last zou kunnen krijgen. Je kunt hem hier kopen.

Hebben jullie ervaring met dit dieet? Of een ander crashdieet dat jullie aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *