20 juni 2016 komt het deze keer goed als ik terugkeer naar mijn ex

Zal het deze keer goed komen als ik terugkeer naar mijn ex?

Zal het deze keer anders zijn

Het komt vaker voor dan je zou denken. Maar je begint je ex weer vaker te zien en jullie komen op een punt dat jullie het opnieuw willen proberen. Er is altijd een reden geweest waarom jullie in de eerste plaats uit elkaar zijn gegaan. Soms vergeet je die reden na verloop van tijd en idealiseer je wat jullie hadden. Soms weet je nog maar al te goed waarom jullie er een einde aan gemaakt hebben en hoop je dat hij of zij jou deze keer beter zal behandelen. Misschien hebben jullie hierover zelf gepraat. Heb je hem of haar verteld wat jou ongelukkig maakte. Heeft hij of zij beloofd dat het deze keer anders zal zijn. En nu twijfel je of dit al dan niet gemeend is, omdat jullie het opnieuw proberen en het blijkt toch niet dat te zijn. Of misschien hervallen jullie weer in hetzelfde patroon als voordien.

Komt het goed?

Een relatie een tweede (soms zelfs derde) kans geven is altijd een moeilijke kwestie. Ongeacht hoe lang jullie samen zijn geweest, hoe lang jullie uit elkaar zijn geweest of andere details die betrekking hebben op de duur of intensiteit van jullie relatie, … iemand van jullie twee heeft deze relatie nieuw leven willen inblazen. Misschien zelfs jullie allebei. De vraag die je jezelf moet stellen is eerst en vooral: wat was de reden dat jullie uit elkaar zijn gegaan? Was er een patroon te bespeuren in het gedrag van jouw partner voordien? Of was het probleem meer uitdagend dan dit?

Het probleem is, nu beginnen jullie opnieuw en het loopt weer niet van een leien dakje. Dat roept natuurlijk de nodige frustraties op. Je bent ongelukkig, je voelt je wat ontwricht. En je weet vooral niet wat je hiermee moet doen.

Vertrouwen is één van de grootste peilers van een goede en gezonde relatie. Als je al deze gevoelens ervaart, als je in twijfel trekt of je partner het deze keer wel goed meent, dan wordt het probleem wel heel duidelijk.

Eerst en vooral, je dient jouw manier van naar jouw relatie te kijken te herzien. Het is geen kwestie van jouw partner naar jou toe te laten komen. Als jouw partner geïnteresseerd is en gewillig, dan is er geen twijfel aan dat hij of zij een relatie wilt met jou. Hem of haar naar jou toetrekken zal niet nodig zijn. Omdat jouw partner al naast jouw zijde zal staan.

Maar misschien hebben jullie gewoon een andere interpretatie van wat “samen tijd doorbrengen” betekent. Misschien hebben jullie een andere interpretatie van wat een goede relatie is. En dat moeten jullie dan wel bespreken. Wat betekent dat jullie allebei wat water bij de wijn gaan moeten doen als dit het geval is. Hij of zij zal meer tijd moeten maken om bij jou te zijn als jij dat als een heikel punt ervaart. Jij zult jezelf ook tevreden moeten stellen met misschien iets minder dan wat je wilt. Praat erover en kijk waar jullie een consensus kunnen vinden.

Het is belangrijk als je bijvoorbeeld wilt dat hij of zij meer tijd met je doorbrengt, dat je stopt met hem of haar te vragen om samen uit te gaan. Stop met jouw partner naar jou toe te proberen trekken. In feite, stop met alles wat de indruk kan wekken dat je jouw partner probeert iets te laten doen. In plaats daarvan laat deze weten op een vriendelijke en beleefde manier weten wat jouw verwachtingen zijn op vlak van samen tijd doorbrengen. Vermijd vooral drama. Laat hem of haar het voortouw nemen. Geef jouw partner de kans om jou te bekoren, niet om jou teleur te stellen.

Een belangrijk onderdeel hierin is hoeveel jij jouw partner vertrouwt. Zijn er belangrijke problemen van jullie vorige relatie waarover jullie echt moeten praten? Lees het artikel over ongedane zaken. Deze zou je kunnen helpen bij dergelijke problemen voor deze een serieus probleem beginnen vormen in jullie relatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *