26 augustus 2016 feng shui van de liefde

Trek liefde aan door het gebruik van Feng Shui

Wat is Feng Shui?

Is het je al opgevallen dat je na de lenteschoonmaak in je huis je altijd het gevoel hebt dat je lichter bent? Of nadat je meubilair verplaatst hebt dat er precies een betere “flow” in je leven zit?

In het kort is dat eigenlijk Feng Shui. Letterlijk vertaald betekent Feng Shui “wind en water”, maar een betere interpretatie is om te zeggen dat Feng Shui de kunst van het plaatsen, of zelf de kunst van het manipuleren van ruimtes in je huis om zo je chi (energie) te verhogen om liefde aan te trekken, rijkdom en levenslang geluk.

Wat, als je er goed over nadenkt, wel steek houdt. Is het je al opgevallen dat wanneer er bijvoorbeeld een deur niet proper open en toe gaat je het gevoel hebt dat je gevangen zit in een ruimte? Of wanneer je in een huis wandelt die een lange, donkere gang heeft als ingang, je jezelf een beetje claustrofobisch voelt? Bij elk van deze situaties zijn er Feng Shui oplossingen. Wat in het kort betekent dat er manieren zijn om je ruimte aan te passen door middel van kleur, meubilair of uitbreidingen. Het remedie om deze ruimtes aan te pakken.

Hoe de Feng Shui van liefde werkt

Mensen die Feng Shui toepassen kunnen één of verschillende manieren kiezen om een ruimte in te richten om die open te maken voor liefde. Maar al deze methodes hebben gemeenschappelijk dat je een kaart moet hebben van je ruimte, iets dat we ook wel een Bagua noemen (een energie kaart van je ruimte).

Om het simpel te verwoorden, een Bagua is een taartdiagram die verdeeld is in negen kleine stukjes en die je over de kaart van je huis moet leggen. Dit soort Feng Shui zal gebruikt worden om te bepalen waar je liefde en trouw hoekje ligt. Die ligt veelal in het zuidwesten van je huis of in de hoogste rechterhoek van je huis. Je slaapkamer is natuurlijk ook een haven voor liefdes relaties. Bijgevolg zijn dit de plaatsen waar je jouw het eerst op moet focussen in je huis.

Hoe trek je liefde aan met Feng Shui

Ongeacht welke vorm van Feng Shui je kiest, er zijn een aantal simpele en snelle zaken die je kunt doen om liefde te bevorderen in de slaapkamer. Deze zijn:

Maak plaats voor liefde

Zit je slaapkamer vol met spullen of met dingen uit voorgaande relaties? Heb je feng shui van de liefde kleren die in je kleerkast geschoven zijn en onder je bed? Vanuit het standpunt van Feng Shui moet je eerst plaats maken voor liefde in je leven om liefde aan te trekken. Dit betekent in de praktijk dat je genoeg ruimte vrij moet maken in je slaapkamer zodat een andere persoon jouw “personal space” kan betreden. Dat betekent dus ook plaats in je kleerkast, op z’n minst twee kussens heb (en dus ook een tweepersoonsbed), twee nachttafels en een lege ruimte onder je bed zodat de chi (energie) eronder vrijelijk kan circuleren.

Slaap met je hoofd in de goeie richting: we brengen veel tijd door in bed, en in Feng Shui is de richting naar waar je hoofd wijst terwijl je slaapt van groot belang om liefde aan te trekken. Probeer uit te dokteren wat je kua nummer is, en bereken zo naar waar je hoofd het best wijst om te slapen. Terwijl je alles een beetje verschuift, probeer ervoor te zorgen dat je voeten niet rechtstreeks naar de deur wijzen.

Slaap goed

Goed slapen kan heel veel dingen betekenen voor verschillende mensen, maar in Feng Shui betekent dit dat je ervoor moet zorgen dat je bed sterk is, stabiel en van jou. Dat betekent dat je bed niet gebruikt mag geweest zijn in vorige relaties (of koop dan op z’n minst nieuwe lakens), een sterke hoofdeinde en zorg ervoor dat je bed op een comfortabele hoogte zit (niet te hoog, niet te laag of op de grond).

Verwijder of “genees” vernielers van de chi

Welke zaken vernielen de chi in de slaapkamer? Er zijn veel zaken die dat doen: spiegels (tenzij ze echt klein zijn en niet op het bed reflecteren), balken over het bed, planten, donkere en sombere kleuren, kunstwerken waar mensen alleen op staan, televisie en computers, … en deze lijst kan nog eventjes doorgaan. Een gemakkelijkere manier om te onthouden wat je beter uit je slaapkamer houdt om de Feng Shui van liefde te bevorderen is: enkel dingen die bestemd zijn om te slapen, voor sex en kleren zouden in je slaapkamer aanwezig mogen zijn. En dus niets meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *