25 juni 2016 tips om te vermageren

10 gezonde tips om te vermageren

Gewicht verliezen kan heel wat voordelen met zich meebrengen voor uw gezondheid. Om te vermageren is een gebalanceerd dieet aangeraden. Maar misschien hebt u geen zin of voelt u zich nog niet helemaal klaar om echt te gaan diëten. Dan kunt u gebruik maken van de volgende tien tips die u zeker zullen helpen om al een paar kilo’tjes kwijt te spelen. Mensen delen al jarenlang hun dieetervaring op het internet. Wij hebben heel wat blogs afgeschuimd om tot deze top 10 te komen. De 10 tips, die al heel wat mensen verder geholpen hebben.

  1. Maak een duidelijk en gedetailleerd plan van hoe je je levensstijl zal aanpassen en schrijf deze mooi uitgebreid uit. Probeer dit plan zo goed mogelijk te volgen. In dit plan neemt u uw voedingsgewoontes en lichaamsbeweging op. Plan niet teveel op voorhand zodat u uw plannen gemakkelijk kunt aanpassen en bijsturen waar nodig. Lees je vooropgestelde doelen regelmatig opnieuw om gemotiveerd te blijven en u goed te herinneren wat je doelen juist zijn. Wanneer je die doelen opstelt zorg ervoor dat deze ook haalbaar zijn zodat je niet het gevoel krijgt dat je aan het falen bent wanneer het niet zo vlotjes gaat.
  2. Drink genoeg water om het overtollig gewicht weg te draineren. Veel mensen hebben last van overgewicht omdat ze teveel eten en daarbovenop nog eens slecht eten ook. Om te vermageren is het daarom noodzakelijk om eens een analyse te maken van je huidige eetgewoontes en deze licht aan te passen waar nodig. Starten met kleinere porties is al een hele stap vooruit. En ook dan is het drinken van genoeg water van levensbelang.  Vaak heeft ons lichaam nood aan vocht maar interpreteren wij dat gevoel als een hongergevoel. Op dat moment zijn we dan meer geneigd om iets te gaan eten terwijl men eigenlijk beter water zou drinken. Dus drink meer water zodat je ook minder last hebt van een hongergevoel.
  3. Om het vol te houden is het belangrijk om voedsel te eten die je ook gewoon lekker vindt. Wie hele dagen dingen moet eten die hij/zij niet lekker vindt zal er snel genoeg van krijgen en terugkeren naar oude gewoontes. Door enkel de hoeveelheden al te verminderen die je eet kan je al heel wat kilo’s kwijtspelen. Probeer ook om in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk van jouw lievelingsfruit te integreren in je nieuw voedingspatroon.
  4. Koop nieuwe kleren wanneer je gewicht begint te verliezen. Vergewis jezelf ervan dat je niet terugkeert naar oude kleren. Wanneer je toch terugkeert naar jouw oude kleren zal je het minder snel gewaar worden wanneer je wat aankomt.
  5. Zwemmen en fietsen zijn heel effectieve manieren om gewicht te verliezen. Ze houden je lichaam gezond en helpen om sneller gewicht te verliezen.
  6. Probeer om een dagelijks overzicht te maken van wat je eet en hoeveel calorieën je deze dag juist verloren bent door te sporten, … Zo heb je een beter overzicht van wat je juist doet en zal je sneller bewust worden van waar het juist misloopt als je toch niet vermagert.
  7. Naast is een goede voedingsplan is het van essentieel belang om ook een goeie lichaamsbewegingplan te hebben. Je eet voedsel en door aan lichaamsbeweging te doen help je je lichaam om sneller dat voedsel weer te verbranden. De calorieën die dan niet verbrand worden door het sporten worden omgezet in spieren, wat ervoor zorgt dat je een mooi afgelijnd lichaam krijgt.
  8. Probeer jezelf met momenten in een toekomstsituatie te plaatsen waar uw nieuw en verbeterd lichaam perfect in het plaatje past. Bijvoorbeeld, je plant een strandvakantie met vrienden waar je de ster van de show zal zijn dankzij je strak lichaam. De lichaam van je vrienden vervagen in het niets naast jouw sterk en gezond lichaam.
  9. Een trucje die bij sommige mensen ook heel succesvol blijkt te zijn om te vermageren is om zoveel mogelijk vet uit jouw voedingspatroon te halen. Dus vet voedsel wordt uit jouw voedingspatroon geschrapt, in de mate van het mogelijke natuurlijk. Daarnaast is de inname van vezels heel belangrijk. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk vezelhoudende producten eet om zo je stoelgang te bevorderen.
  10. Motivatie is de sleutel tot succes. Probeer elke dag opnieuw jezelf te motiveren om te vermageren en gemotiveerd te blijven, ook wanneer je eens een mindere dag hebt. Wie niet gemotiveerd is zal zijn doelen ook niet behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *